Masz podobne objawy jak u mnie przy walniętym alternatorze.
Wprawdzie alternator wymieniłem na inny z odzysku, ale wkrótce padł mi regulator, wspomaganie czasami się wyłączało, ot tak bez zapowiedzi np. na zakręcie co jest bardzo niebezpieczne i nawet przy działającym wspomaganiu dość często na wyświetlaczy pojawiał się napis "usterka układu wspomagania" Mi dodatkowo wszystkie światła zaczęły pulsować czyli jaśniej i ciemniej, jaśniej i ciemniej podczas dodania gazu lub jazdy. Co gorsze, komputer poprzez ODB nie pokazał żadnego błędu, a akumulator na włączonym silniku był ładowany stałym napięciem 14 volt.
Proponuję zbadać alternator i regulator napięcia w alternatorze. Możesz spróbować odłączyć przewód od regulatora. To wtyczka z trzema przewodami wpięta w alternator. Jak po odłączeniu zniknie błąd, to wiesz gdzie może być przyczyna. U mnie po odłączeniu wtyczki wspomaganie działa doskonale, nie odłącza się podczas jazdy, zapaliła się tylko kontrolka od aku na konsoli, ale zanim dotrze do mnie nowy regulator, wolę jeździć z działającym wspomaganiem i zapaloną kontrolką.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.