View Single Post
Stary 17-10-2012, 09:05   #1
majkeloss
Zablokowany

Imię: majkeloss
Model: mondeo mk3
Silnik: 2.0
Rocznik: 2003
Domyślnie Dziwna przypadłość - kontrolka ABS i check engine

Witam ponownie,

Oto co mi się dzisiaj rano przytrafiło:

Po przekręceniu stacyjki wszystkie kontrolki pogasły prawidłowo, po odpaleniu silnika na chwilkę zapaliła się kontrolka ABS - sprawdziłem i ABS działał. Przejechałem się do sklepu.

Następnie wsiadłem do auta i po przekręceniu stacyjki świeciły kontrolki ABS i CheckEngine, żółta i czerwona śnieżynka, a na wyświetlaczu termometru zamiast temperatury wyświetlało się -- -- --. Silnik kręcił ale nie odpalał. Wyłączyłem stacyjkę i włączyłem - to samo, powtórzyłem znowu tą czynność dwa razy ale z tym samym efektem.

Za czwartym razem po przekręceniu stacyjki wszystko pogasło prawidłowo ale zaczęła migać kontrolka świec żarowych (sygnalizuje błąd ?). Znowu wyłączyłem stacyjkę i włączyłem - tym razem z efektem pozytywnym, odpaliłem silnik , przejechałem się robiąc przy okazji test obciążeniowy silnika (czy to aby nie wtryski bo były regenerowane 15k. temu) - test wypadł pozytywnie.

Pojechałem do domu, kilka razy załączałem i wyłączałem stacyjkę tym razem z efektem pozytywnym, wszystko gasło - silnik zapalał ALE po odpaleniu silnika nadal przez chwilę świeci kontrolka abs.

Jest deszcze, możliwe że doszło do jakiegoś zwarcia ? Albo co mogło paść ? POMOCY !!!
majkeloss jest offline   Odpowiedź z Cytatem