Wymieniałem tylne piasty i amorki we własnym zakresie ponieważ huczało ale jak się okazało, to nie była wina piast lecz złej geometrii jednego koła.
Tak więc zostały mi dobre piasty i amorki które przeszły spokojnie przegląd coroczny.
Co do samej wymiany jednego i drugiego, to muszę przyznać, że była to czysta przyjemność. Nie pamiętam dobrze już, ale żadnych kluczy specjalistycznych nie trzeba po za solidnym torx-em (bynajmniej nie jakiś TOPEX czy nawet YATO), przedłużką, kluczem dynamometrycznym i typowymi kluczami do odkręcenia szczęk, osłony itd.
Do wymiany wymagane są wg mnie również nowe śruby do piasty, ale to moja opinia. Na pewnym szkicu, pewnego mądrego programu
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. napisane jest, że ww. śruby dokręcone są momentem 55 Nm, odpowiedzialności za to nie biorę, osobiście użyłem większego momentu. Śruby mocujące podstawę szczęk 70 Nm a same szczęki (na prowadnicach): 35 Nm - nie odkręciło mi się do tej pory, więc chyba dobrze (wymiana w 2009r.)
Jak jest czym, to można sprawdzić sobie przy okazji grubości tarcz.
Grubosc tarczy - tył 11,0 mm
Grubosc tarczy - tył, min. 9,0 mm
Bicie tarczy - maks. 0,025 mm
Info dotyczą C-max-a 1.8 TDCi.