Cytat:
To w końcu igelitowe czy gumowe? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
Sorki. O igielit mi chodziło. Generalnie chodzi mi o to, żeby przynajmniej ostatni odcinek (miedzy filtrem pompą) był przezroczysty, żeby naocznie sprawdzić czy powietrze razem z paliwem nie płynie. Później zawsze można zamienić na gumowe. Koszty są śmieszne. Igielit faktycznie lubi zmieniać swa elastycznosc pod wpływem temperatury, ale jeszcze mnie nie zawiódł.
Cytat:
|
Bo myślę o założeniu też zaworka zwrotnego i pompki ręcznej. Tylko czy nie za dużo tych "udogodnień" będzie??
|
Wcale nie za dużo, a wręcz idealnie. Choć osobicie nie mam gruszki wpietej na stałe, tylko podpinam gdy zmieniam filt, aby odpowietrzyć.
Cytat:
|
Pompka ręczna (gruszka) w 99% zawiera w sobie zaworek zwrotny. A jeśli nie, to właśnie taką należy kupić.
|
Tylko jakiej jakości jest taki zaworek w gruszce?
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ja dla przykładu kupiłem zeszłej zimy gruszke za ponad 40zeta i zaworek nie trzyma. Nadaje się do pompowania, ale nie zapobiegnie przed ewentualnym cofaniem sie paliwka.
Niby nie ma się do czego przyczepić bo gruszka działa, no ale jednak pozostał niesmak bo 40zeta to wcale nie mało kasy jak za taki "prymitywny" sprzet
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.