View Single Post
Stary 20-10-2012, 16:26   #1
daniel@miedzik.com
ford::amateur

Imię: Daniel
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2004
Lightbulb [6000CD][zestaw głośnomówiący] jak zmienić stację dokującą zestawu na urządzenie BT

Witajcie... to mój pierwszy temat na forum... postarałem zapoznać się z regulaminem, ale jeżeli o czymś zapomniałem proszę o pomoc i odrobinę życzliwości...

Od wczoraj jestem szczęśliwym (mam nadzieję jak najdłużej) posiadaczem Mondeo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Chciałbym go troszkę dopasować do swoich potrzeb. Przede wszystkim zależy mi na skorzystaniu z zestawu głośnomówiącego, który jest zainstalowany w tym aucie. Problem w tym, że w w tych zestawach (rok 2004) nie było bluetootha i chyba były dopasowane one do konkretnych modeli telefonów.

Przeszukałem forum, ale większość informacji to howto jak zmienić radio, lub jak podłączyć zestaw do radia. Mnie natomiast interesuje wykorzystanie zestawu głośnomówiącego, który już jest... chciałbym tylko zamiast tej podstawki do telefonu wpiąć urządzenie które połączy się przez bluetooth z moim telefonem.

Byłem w salonie i doradzili mi zakup nowego zestawu głośnomówiącego Nokii jednak pomysł ten mi nie podoba się z 2 powodów. Po pierwsze mój telefon (HTC One X) ma tryb "Car" w którym korzystam z nawigacji. Skoro i tak mam te urządzenie na szybie to po co mi kolejne w którym zobacze kontakty, będę mógł je głosowo wybierać itd. Nie potrzbuje też urządzenia do odbierania, ściszania, pogłaśniania itd bo to wszystko mam w telefonie bardzo łatwo dostepne. Drugi powód to cena 800 zł.

Mam nadzieję, że nie zamotałem. Ogólnie chciałbym skorzystać z wbudowanego zestawu głośnomówiącego zmieniając tylko "głowice", "stacje dokującą" (nie wiem jak to nazwać) na taką, która podłączy mój telefon przez bluetooth.. Słyszeliście o takich urządzeniach?

Pozdrawiam
Daniel
daniel@miedzik.com jest offline   Odpowiedź z Cytatem