Temat: [Fusion] Typowe awarie i usterki
View Single Post
Stary 21-10-2012, 11:00   #90
anetka_t
ford::amateur

Imię: Aneta
Model: Ford Fusion
Silnik: 1,4i
Rocznik: 2003
Domyślnie Odp: Typowe awarie i usterki

Ja zakupiłem małżonce jakieś 3 tyg temu 2003r 1.4 benzyna 99000km (podobno prawdziwe, fuzja salonowa jesteśmy jej 4 właścicielami).
Tak na szybko to co udało mi się zauważyć i mam do roboty:
- hamulce przód kończą się klocki (prawdopodobnie są od nowości), tarcze chyba jeszcze oblecą Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
- hamulce tył (nie sprawdzałem, ale profilaktycznie przy tym przebiegu wymienię okładziny)
- olej + filtr - ma ok 25tys km - do wymiany
- coś się leje (olej) - jest mokra micha i cała prawa półoś (ta dłuższa) - jeszcze nie wiem skąd leci, prawdopodobnie gdzieś z góry (mechanior wyczyści i zobaczy)
- zastanawiam się nad rozrządem (poprzedni właściciel zapewniał że nie trzeba gdyż przebieg jest prawdziwy) - chyba jednak na wiosnę wymienię bo to już 10 latek jej strzeli Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
- odpala bez problemów i silnik pracuje cichutko, irytuje mnie tylko głośna praca tylnego wydechu (zachowuje się jak Abarth po dodaniu gazu) ale dziurawy nie jest
- po przekroczeniu 50 - 60km/h odczuwalny jest szum, nie wiem czy to opony, (jakieś chińskie Infiniti) a może coś innego (wszyscy piszą o odklejających się bocznych plastikach - może to i u mnie już czas podkleić Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.) , a może ten typ już tak ma, ogólnie w porównaniu z innymi jest chyba mało wyciszony i bardzo akustyczny - a jak to słychać w waszych fuzjach ?

A tak poza tym to w porządku, małżonka zachwycona, zawieszenie co prawda sztywne, ale tak ogólnie prowadzi się dobrze - zobaczymy jak to będzie dalej, mam nadzieję że obejdą mnie te wszystkie usterki opisane powyżej Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Andrzej
anetka_t jest offline   Odpowiedź z Cytatem