Cytat:
|
Z tego co ja wiem - to ID - to nic innego jak ID danego satelity na liście satelitów. Na górze masz podpowiedź, aby upewnic się że nic nie blokuje anteny - bo masz brak sygnału. Kup taką z alledrogo - ja dałem chyba 35 zł - i mam spokój - ta na podstawce na dachu i tak Ci padnie po roku jak korzystasz z myjni automatycznej. Możesz kupić pierwszą lepszą antenę z brzegu - nawet bez wtyczki i polutowac kable.
Ponawiam prośbę przy okazji - kto z kolegów ma mapę 2010 East Europe do odsprzedania ? - wiadomość na PW
|
Teraz to ja już kupiłem oryginalną antenę więc musi zadziałać nie robi łaski. Jak po roku padnie to tak się składa, że mam 2 lata gwarancji na obecną więc będę jeździł na wymiany. Mogą mi nagwizdać.
Jeśli chodzi o mapy to z czym dokładnie masz problem? Ja jestem świeżo po nagrywaniu map więc mogę wspomóc. Rzeczywiście trzeba odrobiny gimnastyki ale bez problemu to ogarniesz. Ja zniszczyłem kilkanaście płyt zanim nagrałem poprawną wersję. Najważniejsze to poszukaj najstarszego komputera z możliwe najstarszą nagrywarką. U mnie na 9 różnych laptopach płyta nie poszła. Dopiero u żony w pracy znalazłem stary (5-6 letni) komputer stacjonarny z jakąś starą nagrywarką. Odpalasz ImgBurn i nawet nie musisz zmieniać book type na DVD-ROM. Program zrobi to za Ciebie. Ustawiasz prędkość nagrywania na 2 i ogień! Nagrałem sobie drugą płytę na przyszłość i nie zmieniłem prędkości na x2 tylko wypaliłem na "max availible speed" czyli x8 i też hula bez problemu.
Rozmawiałem z człowiekiem, który świetnie ogarnia temat nagrywania płyt i powiedział, że nowe nagrywarki mają zaimplementowane jakieś tryby eco, oszczędzanie energii i tym podobne. Stare tego nie mają. Dokładniej nie wgłębiałem się w temat ale jego porada "szukaj starego kompa" zadziałała w 100%.