Odp: nie gaśnie zegarek i licznik kilometrów po zgaszeniu silnika i wyłączeniu świate
Koledzy dodam kilka zdań od siebie otóż w moim transicie z 2009 roku też nie gaśnie podświetlenie wyświetlacza komputera pokładowego i licznika kilometrów w jednym nawet jak wyciągnę kluczyk ze stacyjki to podświetlenie gaśnie po jakimś czasie nie wiem po jakim ale jak rano podchodzę do samochodu to oświetleni licznika się nie świecie dopiero gdy pilotem centralnego zamka otwieram samochód to w momencie gdy nacisnę na pilocie klawisz "otwarcia drzwi" to zapala się podświetlenie komputera-licznika kilometrów zegarek w fabrycznym radiu oraz zapala się podświetlenie kabiny.
Dodatkowo dodam jak by ktoś kiedyś szukał w transicie po 2006 roku nie da się ręcznie wyłączyć światła w przestrzeni ładunkowej (furgon) lampki wewnątrz kabiny są takie same jak w transicie do 2006 jak i po 2006 lecz do 2006 roku gdy przesuniemy czarny suwak na lampce w pozycji środkowej gaśnie światło w przestrzeni bagażowej a w transicie po 2006 roku światło pali się ciągle gdy otworzymy drzwi. Gaśnie ono dopiero po 1 godzinie gdy cały czas będą otwarte drzwi bagażowe ale gdy tylko dotkniemy drzwi obojętnie których światło znów zapala się na godzinę.
Dość często zostawiałem otwarte drzwi w przestrzeni bagażowej i myślałem że to światło będzie się świeciło przez całą noc więc wyciągałem przewody od lampek aż w końcu okazało się że po równo 1 godzinie światło samo zgaśnie.
Piszę to bo może komuś się to przydać.