View Single Post
Stary 22-10-2012, 21:50   #286
tedi_k
FCP member

Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
Domyślnie Odp: Poprawa ogrzewania w 1.6 tdci prosty sposób

Cytat:
Napisał Darecki_22 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ok, Jaki jest sens ...
Co do sensu - podstawowy, jak grzeje grzałka szyby to jej schładzanie powietrzem o ujemnej temperaturze z zewnątrz nie ma sensuGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Tak więc elektryczna nagrzewnica powietrza w tym układzie ma zasadnicze znaczenie...

Co do załączania PTC przy na max podkręconym ogrzewaniu - bardzo prawdopodobne: takie ustawienie jak najbardziej kwalifikuje się do "aux heat request"... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Sprawdź najlepiej miernikiem i napisz jakie są wyniki pomiaru podanego przeze mie sygnału. Podstawową kwestią jest, że sygnał załączania musi zależeć jedynie od położenia pokręteł i włączników klimy manualnej a nie od warunków zewnętrznych (poza oczywiście dostępną rezerwą mocy alternatora).

Ja mam klimatronik, podgrzewaną szybę i PTC wszystko razem i włącza się to co chwilę (ale z dużym sensem), niestety nie sprawdzę jak się zachowuje w "uboższej" konfiguracji...

Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 22-10-2012 o 21:57
tedi_k jest offline   Odpowiedź z Cytatem