Temat: [S-MAX 2006-2015] 2.5T - strata mocy, szarpanie.
View Single Post
Stary 23-10-2012, 21:51   #37
vme
ford::average

Imię: Andrzej
Model: Mondeo MK5 Kombi
Silnik: 2.0TDCI 150 KM
Rocznik: 2017
Domyślnie Odp: 2.5T - strata mocy, szarpanie.

Cytat:
Napisał rklusek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witam
mam podobny problem. mam S-maxa 2,0 TDI i podczas dłuższej jazdy (w trasie - bo w mieście nie zdarzyło się) szarpie mi samochód zwłaszcza jak przspieszam lub wyprzedzam i gaśnie mi silnik ale gdy jest na biegu dalej załapuje i jadę dalej. Po paru kilometach znowu to samo gaśnie na chwilę bo widzę że zapalają się na chwilę kontrolki oleju i ładowania radio gaśnie i się włącza szarpie samochodem załapuje i jadę dalej. I tak np. na odległości 100 km robi tak kilka razy. Jest to denerwujące. Byłem w ASO ale komputer nic nie wykazał. Czy ktoś już wie co się dzieje bo widze że niektórzy mają lub mieli podobne problemy. pozdrawiam dziękuję z góry za pomoc
Cześć,

może to zupełnie coś innego, ale w poprzednim autku (Skoda Fabia) miałem identyczne objawy. Uszkodzony był czujnik położenia wału korbowego. Po wymianie problem zniknął. Mechanik tłumaczył mi, że przy braku sygnału z tego czujnika komputer głupieje i stąd ten "reset".
vme jest offline   Odpowiedź z Cytatem