View Single Post
Stary 24-10-2012, 12:50   #13
damian72a
ford::amateur

Imię: Damian
Model: Ford Focus mk1
Silnik: 1.8 TDDI
Rocznik: 2000
Domyślnie Odp: Wymiana rozrządu poskutkowała spadkiem ciśnienia

Cytat:
Napisał salom Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Damian, nie ciesz się na zapas,może mechanik chce się pozbyć klienta, jest wiele sposobów aby zrobić aby kontrolka gasła, jak nie sprawdzisz u niego w warsztacie na manometrze mechanicznym jakie masz wartości ciśnienia o których wcześniej pisałem, to możesz póżniej mocno żałować.
Hmm, gdy pojadę po odbiór auta, wtedy zapytam się o ciśnienie i poproszę o sprawdzenie wartości na moich oczach. Masz racje, zawsze należy być czujnym!

Choć prawdę mówiąc są bardzo małe szanse na to, żeby rzeczywiście coś działo się z silnikiem. Jak wcześniej pisałem, przez ostatnie 3 lata nic się z tym autem nie działo, wątpię, aby po wyjeździe z warsztatu nagle mi się silnik rozkraczył. Od samego początku wiedziałem, że podczas wymiany rozrządu mechanik musiał się przyczynić do świecenia tej kontrolki. Prawdopodobnie silnik podniósł w taki sposób, że olej i wszelkie brudy z silnika spłynęły w kierunku smoku, który następnie się zapchał. Ta teoria tu najlepiej pasuje.

Ale i tak skorzystam z Twojej cennej porady i zapytam się o ciśnienie oraz jego zmierzenie. ; )

Ostatnio edytowane przez damian72a ; 25-10-2012 o 00:39
damian72a jest offline   Odpowiedź z Cytatem