Cytat:
|
OK, zagadka rozwiązana. Rozebrałem to wszystko w ........ Na wyjściu antenowym od napędu DVD ma być 5V i było ale już w podstawce miałem jakieś 3V i prąd rzędu 3mA. Dobrałem się do takiej malutkiej antenowej puszki w którą wchodzą kable. Jest to element z założenia nierozbieralny ale przy odrobinie wysiłku można ten szajs rozebrać.
W aluminiowej puszcze do której wchodzi niebieski kabel FM oraz czarny kabel GPS było od pioruna białego tlenku aluminium. W środku jest mała zielona płytka PCB z kilkoma ścieżkami. Wszystko wyżarte płytka rozleciała się w rękach. Takiej masakry dawno nie widziałem. Oczywiście samej puszki nie można dostać - trzeba kupić całą wiązkę za jakieś chore pieniądze więc postanowiłem to wszystko ze środka wypieprzyć, wyczyścić i polutować na krótko.
Jestem na etapie czyszczenia tego syfu dremelem z druciakiem. Z puszki wychodzi taki mała plastikowa mosiężna tulejka w która wchodzi gniazdo podstawki dachowej. To też wyjąłem i czyszczę. Końcówki kabla FM i GPS całe zaśniedziałe, dosłownie czarne. Szykuje się grubszy projekt z lutowaniem tego w powietrzu pod dachem ale do zrobienia.
Puszkę jak będzie działać zaleję glutem ewentualnie silikonem i zacisnę ściski. Pod podstawkę dotnę uszczelkę z podstawki od anteny CB. Fajna cieniutka guma powinna ładnie uszczelnić. I to prawdopodobnie będzie koniec przebojów z GPS denso w mojej foce.
|
Ja silikonowałem - i tak szlag trafiał - przy okazji silikon stał się powodem odmowy rozpatrzenia reklamacnji podstawki hhheheh
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.