View Single Post
Stary 25-10-2012, 17:57   #19
Roman_Gie
ford::amateur

Imię: Łukasz
Model: Lexus IS300h
Silnik: 2.5
Rocznik: 2015
Domyślnie Odp: Zamierzam kupić Focusa mk1 1.8 TDCI 115km, proszę o pomoc

Cytat:
co do Twojego ogłoszenia to 11 tyś jak dla mnie za dużo , myślę że jak na ten wiek to spory przebieg 230 tyś km i kolor biały
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

dołóż kolego 2 tysiące, może mk2 po lifcie ustrzelisz. Auto młodsze to i przebieg będzie mniejszy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

A tak na poważnie: kupujesz auto za 11 tys pln. Jeśli będziesz wybrzydzać: kolor nie ten, tapicerka- skóra by się przydała, no xenonów nie ma itd. nic sensownego nie kupisz, poza typową 'polską okazją'
nie wiem co sprzedaje Tomek, ale jeśli ma on udokumentowane naprawy(sprzęgło z kołem 2m), bezwypadkowe lub względnie bezwypadkowe auto(nie mylić z oryginalnym lakierem, bo zakładam, że większość Focusów 1 ma już poprawione np. ranty drzwi) to warto.
Weź pod uwagę, że większość świeżo sprowadzonych aut od handlarza będzie miało 'umowę na Niemca' i opłaty celno-skarbowe po Twojej stronie. Tak więc sam samochód wyjdzie Cię nie 11, jak w ogłoszeniu, a 1,5-2 tys pln więcej, czyli 12,5-13 tys pln. Jak będziesz miał pecha i padnie Ci dwumas po 10 tys km, będziesz zmuszony dorzucić kolejne 2 tys pln. Błędne koło.
Mam nadzieję, że żartujesz z tym przebiegiem. 150 tys km w 9-10 letnim dieslu to raczej Twoje pobożne życzenie, niż rzeczywistość. Tym bardziej, że nie szukasz wśród egzemplarzy najdroższych.
Porównaj sobie ceny, choćby z as24, czy mobile.de.
Jako ciekawostka: mój S-Max 2,0 TDCI 2009 ma 189 tys km. Ciągle na oryginalnym sprzęgle, turbo, wtryskach.
Pozdrawiam
Roman_Gie jest offline   Odpowiedź z Cytatem