Odp: Rażąca niekompetencja ASO Wrocław (Pol_Motors)
Jutro odbieram mondka od lokalnego mechanika. Części (pompa, wielorowkowy + napinacz) to koszt 340 zł, robocizna 200.
Dzisiaj dzwoniła do mnie pani z obsługi poserwisowej, badanie satysfakcji klienta. Niektóre pytania nieco mnie zdziwiły:
1. Czy omówiono fakturę? (NIE, powiedziano tylko, że FV do odbioru w kasie )
2. Czy samochód oddany był na czas i czysty? (na czas - tak, czysty - nie).
Fakt, za 230 zł mogliby przynajmniej umyć. Skoro takie pytania padły to mniemam, że w tej cenie powinnam się spodziewać info, za co zapłaciłam i odebrać auto czyste. Wygląda na to, że czyścić to oni potrafią tylko konto.
A swoją drogą - skoro oddaję auto do diagnozy to jednak oczekiwałabym pełnej diagnozy i wolałabym wiedzieć, czy zapłacę 1440, czy 3 000, bo to spora różnica.
Jeszcze jedna kwestia - kosztorys dostałam ok. 14:15. Przed 15 oddzwoniłam z info, że rezygnuję z naprawy i chciałabym odebrać samochód. Dosłownie 10 minut później pracownik serwisu oddzwonił, że auto gotowe do odbioru. To jak to jest - coś tam musieli rozebrać do diagnozy a potem, nie znając mojej decyzji, poskręcali ponownie ze świadomością, że w razie naprawy znowu będą musieli to rozkręcać? Mało logiczne, czasochłonne i bez sensu, no ale może się czepiam.
Rozrząd robiłam właśnie u nich, rok temu. Wtedy nie wymienili mi pompy "bo była dobra". Zaznaczam, że nie pytali mnie o zdanie w tej sprawie, zostałam postawiona przed faktem dokonanym (a może wolałabym jednak profilaktycznie tę pompę wymienić i teraz nie mieć problemu).
Ostatnio edytowane przez Margaret ; 26-10-2012 o 21:14
|