Odp: ciśnienie na szynie CR
Zmiana zaworka zwrotnego na pompkę gruszkę spowodowała albo może to było (tylko nie za każdym razem, bo nie zawsze otwieram maskę przed odpaleniem samochodu) pojawienie się bąbla powietrza na 10 cm na przeźroczystym przewodzie na wejściu do filtra. Co świadczy że musi się zapowietrzać i to najprawdopodobniej na filtrze. Dlatego wertując forum natrafiłem na fotorelacją z wymiany filtra paliwa i natrafiłem na niezgodność. Mianowicie dwa opisy podają że filtr powinien być montowany w następującej kolejności. Do pustej obudowy filtra nalać ropy, pomału zanurzyć filtr na to położyć uszczelkę (którą dostajemy razem z filtrem) na to pokrywka i skręcamy nakrętką zachowując strzałki. Natomiast mój filtr zmontowany był inaczej mianowicie uszczelka była założona pod filtrem i ja założyłem ją tak samo podczas wymiany filtra. Zapowietrzał mi się przed wyminą filtra i zapowietrza się teraz może to jest przyczyną? Dlatego proszę forumowiczów o odpowiedz gdzie powinna być ta uszczelka założona nad czy pod filtrem? Przeglądałem Sam naprawiam i tam jest "wymień pierścień uszczelniający pokrywę w obudowie filtra paliwa"
|