Odp: Tarcze i klocki hamulcowe - wymiana, bicie
Mam ten sam problem - poczułem bicie przy hamowaniu no to wymiana tarcz i klocków i tarcz - wybrałem komplet boscha. Po wymianie super hamulec super nic nie bije ale po około 2000 km znowu to samo. Pojechałem do mechanika, po oględzinach okazało się że obie tarcze są zwichrowane - robiliśmy to metodą dosyć prostą i nie wiem czy dobrą którą widziałem na necie a mianowicie przy ściągniętych kołach i włączonym biegu tarcze się obracają i jeżeli będzie któraś krzywa to widać to gołym okiem zaraz przy samym klocku. Nowe tarcze i bubel czy wina czegoś innego - już sam nie wiem. Tarcze pojechały do reklamacji i nie wiem czy będzie uznana, musiałem też kupić nowe bo przecież nie postawię samochodu na kołkach, kupiłem jakieś tam tanie tarcze tylko że po założeniu znowu jest podobnie tyle tylko że mój mechanik sam się tym razem przejechał samochodem bo wie że jestem upierdliwy i jak tylko coś tam mi puknie czy stuknie to zaraz do niego jadę - nie wierzył mi - potem powiedział że to wina tylnych hamulców i że też może to się przenosić na kierownicę i na pedał hamulcowy - nie wiem ale chyba nie co wy na to (tarcze z tyłu są już zjechane to widać i mają prawo bić ale czy może to wpływać na kierownicę ??).
|