Witam wszystkich, przeczytałem cały wątek i niestety nie znalazłem odpowiedzi na mój problem. Sytuacja wygląda następująco, od jakiegoś czasu miałem problem z przekierowaniem nawiewu, wiało tylko na szybę i słychać było syczenie, co jakiś czas zaczynało działać i nawet zdarzyło sie że kilka miesięcy działało. W tym momencie już nie słychać syczenia ale i przekierowanie nawiewu nie działa. Rozebrałem wczoraj konsole do pokrętła i zauważyłem że nie zasysa powietrza czarny przewód ani od strony kierunków nawiewu ani od obiegu zewnętrznego i wewnętrznego, więc zacząłem szukać i sprawdzać. Idąc od serwa po kolei przy serwie delikatnie czuć zasysanie, potem przy trójniku przewodzie od EGR (skąd wychodzi już czarny wężyk do przegrody) tak samo lekko, obok schowka po odpięciu (prawdopodobnie od akumulatora podciśnienia) też czuć że zasysa ale odpinając już drugi przewodzik w tym miejscu który chyba idzie do przełącznika kierunku tam już nie czuć zasysania. Jak zatkałem palcem to wyjście i puściłem to słychać było delikatne syknięcie.
Może ktoś mi pomóc i doradzić co z tym zrobić? Jak okaże się że to ten akumulator to prosił bym o poradę jak go naprawić i wymontować.
Z góry dziękuję i pozdrawiam
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.