2.4 TDDI pompa po naprawie a silnik pali tylko przy uzyciu samostartu, przyczyna??
Witam.Proszę was o pomoc ponieważ opadaja mi ju ręce. Otóż mam Transita z 2004 r z silnikiem 2.4 diesel (tddi) i jakis czas temu z dnia na dzien odmówił posłuszeństwa. Nie chce odpalić za żadne skarby,tylko na samostarcie silnik pracuje. Podpinany był pod komputer kilka razy, okazało się że pompa. Oddałem pompe do naprawy, podobno faktycznie była uszkodzona . Naprawili , odesłali i dalej to samo.Odpala tylko na samostarcie. Mechanik u którego stoi auto przepatrzył wszystkie przewody , posprawdzał napięcia sygnały itp i wszystko niby dobrze. Teraz oddał mi komputer do sprawdzenia. Może miał ktoś z was podobny problem ?? auto stoi juz 3 miesiące i nikt nie wie co mu jest... Proszę was o pomoc lub jakies sugestie. Z góry dziekuje.
Silnik pracuje tylko podczas podawania samostartu.... Pierwsze co to padło na sterownik pompy więc została wysłąna do fachowca ktory niby coś w niej naprawił, powgrywał i ma być ok.... myślę ze układ nie jest zapowietrzony w końcu robi to w miarę dobry mechanik .Teraz do zdiagnozowania mam komputer....
Ps przepraszam za wprowadzenie w błąd.. chodziło mi o sterownik pompy.
Ostatnio edytowane przez pawloss19 ; 31-10-2012 o 15:48
|