Odp: Usterki po odebraniu samochodu od gwarancyjnej naprawy powłoki lakierniczej
Wczoraj tj. we wtorek byłem w serwisie w celu zgłoszenia i zażądania usunięcia usterek moim skromnym zdaniem powstałych podczas gwarancyjnej naprawy powłoki lakierniczej drzwi.
Dla ułatwienia pracy serwisu sporządziłem i dostarczyłem pismo z listą w/w usterek. Samochód został od razu przyjęty i po ok. 2 godzinach był gotowy do odbioru. Większość niedociągnięć została usunięta tj zaprogramowano od nowa wszystkie szyby, poprawiono nieprawidłowo zamontowaną klamkę wew. wraz z ramką i tapicerkę jednych z drzwi. Pozostała jedynie "żyjąca własnym życiem" jedna z ramek klamki wew. i nieco widoczne przy bliższym przyjrzeniu, dotyku ślady na rantach drzwi (od lakierowania itp.). Ponoć lepiej już nie będzie,...
Miła i szybka obsługa, przeprosiny i fakt usunięcia większości niedociągnięć są jak najbardziej na in plus, jednak niesmak pozostał tj.konieczność zareklamowania usługi i nie wykonania jej w 100%.
Cóż mimo, że bardzo dbam o Swoją Foczkę i śmiało mogę napisać, że jak na swój wiek jest niemal w idealnym stanie to mam do tego jak mniemam zdrowe podejście tj. w końcu to jest tylko samochód i to "aż" 6-7 letni ;-)
Pozdrawiam
|