Witam serdecznie kolegów!
Mam poważny problem w dotarciu do informacji związanych ze zmianą silnika i nie tylko
Od 3 lat posiadam Transita w dość rzadkiej wersji turystycznej Westfalia Nugget 1989r z silnikiem 2,0 ohc 77km ,wąski most, zmieniona skrzynia na 5 biegową MT75 (bodajże). Jeszcze w tym miesiącu chciałbym rozpocząć całościowy projekt przebudowy Tranzolka - wymiany silnika na coś zdecydowanie mocniejszego , montaż klimatyzacji, zmiana koloru, obniżenie, ciekawa felga + pewnie kilka ekstrasów. O ile większość spraw mam dograne to jak na razie nie mam podstawowej koncepcji - jaki silnik? W grę wchodzi zakup dawcy, moim zdaniem: sierra, scorpio. Moc najlepiej powyżej 120KM , V6 również nie pogardzę. Jednak potrzebna jest informacja ,który z silników będzie najbardziej plug&play - chciałbym aby auto było jak najbliżej oryginału, przy okazji nie chciał bym niepotrzebnie zwiększać budżetu. Bardzo proszę o pomoc.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.