Temat: [1,8 D i TD] nie chce rano odpalić
View Single Post
Stary 02-11-2012, 08:43   #11
peterpz
ford::professional

Model: [MK4] Mondeo
Silnik: 2.0 TDCi (140KM -> 163KM -> 188KM / 402 NM)
Rocznik: 2012
Domyślnie Odp: nie chce rano odpalić

Cytat:
Napisał robson181 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ok, dzięki.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Jak się reguluje linkę ? Proszę napisz.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. póki co to obstukałem silniczek młoteczkiem myśłałem że będzie ok. Mało tego pompiarz stwierdził jak dałem po zakupie auta pompe wtryskową do regulacji że takie obroty są ok, bzdura moim zdaniem powinno być tak jak napisałeś po odpaleniu z wyższych obrotów powinien spaść na niższe, on stwierdził że obrotomierz oszukuje nie podoba mi się to wszystko Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Za regulację obrotów odpowiada silniczek, a nie sama pompa. Dlatego wiezienie pompy do regulacji z tego powodu mija się całkowicie z celem. Ale to sprawdzisz łatwo:
- podczas odpalania niech ktoś potrzyma dźwignię, którą reguluje silniczek maksymalnie w prawo. Zasymulujesz działanie silniczka. W sumie naocznie powinno być widać jak dźwignia się rusza po włączeniu zapłonu,
- po włączeniu zapłonu z okolic pompy powinno być słychać "tryknięcie". To korektor kąta wtrysku, bardzo ważny w tym aucie. Jeśli nie tryka trzeba go wymienić. Różnica odpalania jest wtedy spora
- oczywiście rozumiem świece masz właściwej długości (są krótsze i dłuższe, ja zawsze proponuję wkładać te które producent zalecił. Krótsze powodują, że ich nie widać z wtrysków i nie spełniają swojej funkcji, mimo że grzeją).

Jak te 3 elementy zagrają to powinno być lepiej Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.