View Single Post
Stary 03-11-2012, 19:13   #1
FrogsterPL
ford::advanced

Imię: Piotr
Model: Galaxy Mk3
Silnik: 1.6EB 160 KM
Rocznik: 2011
Domyślnie Pytania techniczne na ChatBoksie - pomysł jak zmniejszyć ich częstotliwość

Siemanko. Już kiedyś poruszałem tę kwestię, jednak chciałbym to zrobić raz jeszcze, nieco bardziej "oficjalnie" Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Moim pomysłem było (i jest Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.), aby przesunąć tekst "Nie zadawaj tu pytań technicznych (...)" z dołu chata gdzieś w pobliże pola do wpisywania tekstu, albo i wrzucić go po prostu zamiast domyślnego słówka "Wiadomość..." które widać po wejściu na czat. Pokażę to na przykładach (w celu powiększenia obrazka klikamy na niego):

1) tak jest teraz

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

2) opcja z zakazem w polu tekstowym

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

3) opcja z zakazem nad polem tekstowym

Gwarancji że to coś zmieni oczywiście nie ma, aczkolwiek według mnie to ostrzeżenie/zakaz przeniesiony wyżej będzie bardziej widoczny. Jeśli ktoś ma ustawioną wysoką rozdzielczość monitora, to taka pojedyncza linijka na dole ekranu nie jest zbyt widoczna, pomimo tego że jest czerwona. Dodatkowo staje się jeszcze mniej widoczna jeśli użytkownicy chatboxa piszą w różnych kolorach, a tak na ogół jest Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Jakie jest Wasze zdanie? Normalnie nie zawracałbym tym nikomu głowy, ale wydaje mi się, że taka modyfikacja byłaby relatywnie prosta do przeprowadzenia, no i a nuż pomogłaby chociaż trochę.

Ostatnio edytowane przez FrogsterPL ; 03-11-2012 o 19:19
FrogsterPL jest offline   Odpowiedź z Cytatem