W książce niby stoi, że obroty na cierpłym silniku mają być na poziomie ok. 850.
U mnie ten silniczek nie działa i nigdy nie mam czasu żeby sie nim zająć (jest tyle do zrobienia w moim autku, że ten silniczek zawsze schodzi na dalszy tor, zwłaszcza, że da się bez tego żyć i jeździć również w zimie).
Taki mały filtr możesz jak najbardziej założyć. Jednak nie koniecznie zaobserwujesz "na nim" zapowietrzanie się, bo jesli zamontujesz go poziomo to zawsze będziesz miał w nim powietrze. Musiałbyś nim po zamontowaniu poruszać tak, aby powietrze zniknęło (odpowietrzyć) i cały filtr wypełnił się paliwem.
PS. A jak chodzi o świece, to ja mam niby mieć te krótsze zamontowane. I w sumie te krótkie są ok. Ale jak przychodzi zima to jest totalna lipa. Gdy zamontowałem dłuższe świece to odpalanie poprawiło się kolosalnie - poprostu na któtszych świecach w zimie nie odpalałem i nie jeździłem
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. a po zamontowaniu dłuższych całą zimę odpalałem i jeździłem
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
W załączeniu umieszczam pogladowe zdjęcie jak to jest ze świecami w komorze wirowej (wstępnej).