Temat: [1,8 D i TD] nie chce rano odpalić
View Single Post
Stary 05-11-2012, 21:27   #27
peterpz
ford::professional

Model: [MK4] Mondeo
Silnik: 2.0 TDCi (140KM -> 163KM -> 188KM / 402 NM)
Rocznik: 2012
Domyślnie Odp: nie chce rano odpalić

Cytat:
Napisał robson181 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Pomocy
Stasio 392 rozebrałem korkowca według instrukcji w środku był ok, mimo wszystko go przeczyściłem nasmarowałem popychacz skręciłem na maxa na wysokości ostatniego styku, zostawiłem 4 gwinty po skręceniu był równo z gumką. Wyregulowałem linkę tak jak napisałeś po odpaleniu miał obroty 1100 przygazowałem ze trzy razy ładnie zaczęła dźwignia się ruszać po chwili znowu stanęła, mało tego nie mogę teraz ustawić obrotów, co linką reguluje na odpalonym silniku i ustawiam na odpowiednie obroty to po ponownym odpaleniu ma jak nie 1100 to 600 i tak w koło. Zauważyłem także, że jak przekręcę stacyjkę na rozgrzanym silniku to linkę nie naciąga tylko wręcz odwrotnie cofa. Co źle zrobiłem ? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Na rysunku po skręceniu mój był równo z gumką a tam jest inaczej (ostatnie zdjęcie) http://www.mondeoklubpolska.pl/conte...3%B3w-MK-II-TD
Wolne obroty tak ustaw, aby przy maksymalnym lewym położeniu (cofnięta linka) było 800-850 (na ciepłym). Nie powinno w ogóle być możliwości osiągnięcia obrotów 600 - nawet jak utniesz linkę i ją wyrzucisz powinno być 850. Jedyne co silniczek może to dodawać więcej powyżej tego! Wszystko. Może dlatego masz teraz jakieś dziwne sytuacje, bo Twoje ustawienie na śrubie kontrującej pozwala spaść poniżej 850 RPM.

Mam na myśli regulację na śrubie numer 4 z tego opisu:
http://www.mondeoklubpolska.pl/conte...eo-mkII-1.8-TD

Jak na luźnej lince ustawisz 850 to wtedy baw się dalej. Tylko nie rozreguluj totalnie wszystkiego, możesz jakoś zaznaczyć ustawienia wyjściowe, bo za chwilę problem będzie jeszcze większy. Mówimy tutaj o dość precyzyjnych regulacjach Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez peterpz ; 05-11-2012 o 21:35
peterpz jest offline   Odpowiedź z Cytatem