Temat: [1,8 D i TD] nie chce rano odpalić
View Single Post
Stary 06-11-2012, 19:12   #33
peterpz
ford::professional

Model: [MK4] Mondeo
Silnik: 2.0 TDCi (140KM -> 163KM -> 188KM / 402 NM)
Rocznik: 2012
Domyślnie Odp: nie chce rano odpalić

Cytat:
Napisał robson181 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Koledzy
Dzisiaj zauważyłem jak się wziąłem za regulację obrotów, że ma odłączony immobiliser, (ktoś się napracował wyciął nawet kawałek blachy) w skrzynce z bezpiecznikami jest coś blaszką z mostkowane, ale to nie wszystko świece za każdym razem grzeją nawet jak jest rozgrzany i to mnie najbardziej niepokoi mam nadzieje, że to nie zostało zrobione pod sprzedaż i kompresja jest ok. strasznie dymi jak mu mocno przygazuje. Pomału zaczynam być tym wszystkim zmęczony, ponieważ można coś zrobić jak nikt nie ingeruje w oporządzeniu silnika nie mówiąc nowemu nabywcy. Wcale niepowiedziane, że krokowiec jest trafiony może to przekaźnik. Panowie nigdy nie sprzedałem auta niesprawnego mało tego nie zrobiłem nic żeby oszukać nowego nabywcę. Bardzo podoba mi się mondeo jeździłem mk1 w benzynie sześć lat i zaczynam żałować, że zmieniłem na mk2 TD.
Niestety taki mamy kraj. Myśmy z ojcem 2 miesiące szukali MK3 i to co żeśmy się naoglądali to włosy na głowie stawały jakie auta niektórzy sprzedają. Z tym, że mechanik i syn-mechanika nie da się łatwo oszukać, szczególnie jak fordy zna się praktycznie na pamięć Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Jak masz większe problemy, typu jeszcze dymienie to jednak proponowałbym wizytę u mechanika, bo my tu na ślepo możemy radzić w nieskończoność. Tylko takiego, który dobrze zna się na dieslach, a już najlepiej na fordowskich (jeśli jesteś z podkarpacia to zapraszam do nas na warsztat). Może nie będzie tak źle. 1.8TD jest silnikiem bardzo wytrzymałym i na prawdę musiałby się ktoś postarać żeby go zarżnąć. Najczęściej problem jest w pompie. Ile auto ma przejechane, ale tak patrząc po zużyciu elementów wnętrza?

Aha odnośnie immo, to jak było coś robione przy pompie wtryskowej (a coś chyba pisałeś o jej regulacji) to trzeba było wyciągnąć immo, a szczególnie jego osłonę. Zazwyczaj jej się nie zakłada ponownie, bo jej wyciągnięcie jest karkołomne. Może to tylko to?

Ostatnio edytowane przez peterpz ; 06-11-2012 o 19:15
peterpz jest offline   Odpowiedź z Cytatem