Cytat:
Na 29 Listopada, W okolicy Skrzyżowania z Dobrego Pasterza po lewej stronie (lecąc na Kielce) sa magicy od Fordów. Za moją Fokę 2 lata temu (też rozrząd) policzyli 850 złotówków wraz z częściami i dodatkowo z paskiem Klinowym Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
Tych mośków radzę unikać, a już na pewno nikomu bym ich nie polecił.
"Śpece" pełną gębą. Za wymianę rozrządu policzyli mnie 100 więcej niż kwota na którą się umawialiśmy, jeszcze koleś się wypierał, że on na pewno nie uzgadniał ze mną takiej ceny (a było to dzień wcześniej). Po tej operacji u nich zaczęła mi lać poduszka olejowa silnika, wypięli mi kabel z czujnika światła stopu i zapomn iało im się wpiąć, a są tak leniwi, że rury intercoolera nie dokręcili we wszystkich miejscach i ściemniali, że śrubka się musiała sama wykręcić (po 30km przejechanych). Wlali nie taki olej jak chciałem, wymienili filtr przeciwpyłkowy, chociaż nikt ich o to nie prosił. Jakbym miał wtedy jakiego glocka przy sobie, to pewnie bym się jeszcze w paski ewentualnie kratkę opalał. Tacy to magicy są. Poza tym burdel w tym swoim "warsztacie" mają, a cenowo wcale nie są jacyś specjalnie rewelacyjni.
W Krakowie miałem do czynienia z kilkoma mechanikami i niestety również z tymi. Co mogę polecić to:
Martinez / Wolf Racing coś tam na Zimorowicza 39 - bardzo blisko, a jeśli chodzi o podejście do klienta, to jak wygląda warsztat i to co robi vel to na co się z gościem umawiasz to lata świetlne od tych ćwoków z ABC Focusa. Cenowo też nie najgorzej. Specjalizują się w Fordzie.
Na Centralnej 69 (bez skojarzeń) jest gość - Norbert Tarnacki - AutoSpec się chyba jego warsztat nazywa - tutaj też jestem bardzo zadowolony jeśli chodzi o wszystko co do tej pory robiłem. Dokładny, w warsztacie czysto cenowo też na odpowiednim poziomie.
EuroCar na Powstańców - poprawiali po popaprańcach z ABC Focus - też OK, chociaż cenowo to już mniej OK, bo to ASO w końcu.
Auto As - Myśliwska 55 - o nich też złego słowa nie mogę powiedzieć. Byłem tam tylko raz, ale warsztat wydaje się OK. Podobno też specjalizują się w Fordach.