View Single Post
Stary 07-11-2012, 10:54   #163
zmirek

Domyślnie Odp: Samochody z korygowanymi licznikami / nieścisłości w dokumentach

Cytat:
Napisał Biqunia Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Żeby nie być gołosłownym podam Ci przykład Mondeo Econetic, które miałem w ofercie w listopadzie 2011 (data I rej. 13-2009), przebieg blisko 200.000 km, 32 miesiące eksploatacji pierwszego właściciela w Niemczech. Auto nie miało w środku ani jednej rysy, praktycznie żadnych śladów eksploatacji, wręcz pachniało nowością. Zwróć uwagę na stan kierownicy, pedałów i tapicerki siedzeń. Uwierz mi, widziałem w życiu wiele aut ale temu egzemplarzowi nie dałbym więcej jak 50 tkm!!
Myślę, że po przejechaniu kolejnych 100 tkm nie wyglądałoby o wiele gorzej.
Ooo jakieś znajome Mondeo ;-). Cóż mogę dodać...jak na razie dla mnie to był strzał w "10" choć (z ręką na sercu) nie szukałem wtedy Mondeo a do tego był to 1. zakup używanego auta w moimi życiu. A tak przyszedłem, zobaczyłem, przejechałem się i.... (minęło trochę czasu) zostało moje.
Poza tym ta "psychologiczna" wartość przebiegu robiła wrażenie tylko na początku.
Teraz to dla mnie absloutnie ocztywiste, że auto w takim wieku z takim przebiegiem jest znacznie mniej zużyte niż inne z mniejszym ale przez to wyraźnie mniejszym przebiegiem.
Pozdrawiam
Mirek
  Odpowiedź z Cytatem