Cytat:
|
Ten typ tak ma. Lać i nie przejmować się, niestety jest to bolączka konstrukcji tego silnika. Bardzo wiele aut z silnikami TDDi/TDCi ma podobne głuche stukanie. Powiedziałbym, że rzadko, który nie posiada takiego dźwięku. Jednak większość użytkowników po prostu na to nie zwraca uwagi. U mnie ten dźwięk jest słabszy, ale bardzo podobny. Słyszalny jedynie na zimnym silniku. Podobnie ma sąsiad, który jest w posiadaniu Focusa 1.8 TDDi. Rozmawialiśmy o tym dźwięku ładne 100kkm temu, i do dziś jeździ bez nasilania się tego dźwięku.
|
Mowisz jak moj ojciec heh
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Mozliwe, ze ten typ tak ma, sam zrobilem na takim pukaniu od poczatku jak mam tego focusa jakies 40 tys i puka tak samo przez caly czas, ale nie wierze za jak nasze fordy byly nowe to tez tak pukaly
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. wiec cos to pukanie musi powodowac. Osobiscie juz sie do tego przyzwyczailem ale bez niego silnik pracowalby o polowe ciszej na wolnych obrotach
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. jestem uparty wiec jak mi sie nie znudzi to bede szukal przyczyny
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. oczywiscie rozsadnie bez ladownia kasy o ile to bedzie mozliwe, bo z drugiej strony ciagle grzebac w aucie, ktore jest sprawne bo przeciez jezdzi jest tez troche bez sensu...