View Single Post
Stary 07-11-2012, 21:35   #112
sokolbartosz
ford::amateur

Imię: Bartosz
Model: FF2
Silnik: 1.6 tdci
Rocznik: 2007
Domyślnie Odp: Najlepsze i najgorsze serwisy Ford (ASO)opinie.

Witam wszystkich,
przyznam, że nie czytałem wszystkich opinii o serwisach Forda w kraju, ale mam pewne informacje ze swojego doświadczenia. Otóż do roku 2011 byłem szczęśliwym posiadaczem FF1 1.8 tdci 115 kM, który odwiedzał serwis Bemo na Mogielińskiej w Poznaniu tylko i wyłącznie w przypadku awarii - a było to tylko jeden raz jak padł wtryskiwacz przy 200.000 przebiegu i został wymieniony na nowy - nie mogłem powiedzieć złego słowa na serwis :-). Zapłaciłem i odebrałem sprawny samochód. Jeździłem dalej i sprzedałem auto bez problemu. Kupiłem FF2 z 2007 roku i również zaufałem Bemo na Mogielińskiej, gdzie go serwisuję, ale w tym roku zrobili mi psikusa i to dużego. W ramach przeglądu na 120.000 wymieniono min. płyn hamulcowy, który po przejechaniu 10 km po prostu się skończył i na jednym z głównych krzyżówek Poznania musiałem awaryjnie driftować ręcznym :-(. Po ponownej wizycie w Bemo stwierdzono, że przy prawym tylnym kole odpowietrznik nie został dokręcony na odpowiedni moment (pewnie był brudny ???? - taka odpowiedź mistrza serwisu) i płyn wyciekł przy wysokim ciśnieniu przy hamowaniu. Dla mnie to blamaż, bo hamulce to nie żarówka w schowku i muszą działać!!!! bo to bezpieczeństwo!!!! Dokręcono odpowietrznik, założono kapturek i po wizycie... Wnioski wyciągnijcie sami...
sokolbartosz jest offline   Odpowiedź z Cytatem