View Single Post
Stary 07-11-2012, 22:46   #5
mkaminski100
ford::expert

Model: rozne
Silnik: kilka
Rocznik: za stare
Domyślnie Odp: Ciężki rozruch, nierówna praca, drgania. 2.0 TDCI PSA

Cytat:
Napisał kotletoss Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ja miałem taki problem i u mnie skończyło się to regeneracją wtrysków oraz wymianą pompy ciśnieniowej, także impreza nie była tania i po tym właśnie zabiegu stwierdziłem że już nigdy diesla nie kupie zaoszczędzone fundusze na paliwie przez okres użytkowania wydałem z nawiązką na naprawyGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wtryski czy pompa wytrzymuja w tym silniku (2.0 tdci PSA) min 300 tys km bez zadnych usterek. Tak na prawde to nie slyszalem o uszkodzeniu wtryskow (poza bajkami mechanikow-naciagaczy), wiec albo padles ofiara takiego, albo miales niezle przekrecony licznik.
Ten silnik jest jednym z najmniej awaryjnych jednostek i normalnie traktowany odwdziecza sie dlugim i bezawaryjnym dzialaniem.

A co do pytania to proponuje sprawdzic EGR. Wymiana na zmodyfikowany powinna rozwiazac problem.
mkaminski100 jest offline   Odpowiedź z Cytatem