View Single Post
Stary 08-11-2012, 11:14   #1
kenfollet
ford::amateur

Imię: Marcin
Model: Transit 350
Silnik: 2.4
Rocznik: 2001
Domyślnie Pierwsze normalne auto w firmie - kilka pytań - serwis

Witam wszystkich forumowiczów. To mój pierwszy post na forum bo i pierwszy używany Ford ma dołączyć do skromnej floty naszej firmy.

Znalazłem do sprzedania dokładnie takiego Transita jak szukałem. Podwójna kabina, bliźniak z tyłu i długa paka bez plandeki.

Auto ma 11 lat i będzie miało służyć do przewożenia wszystkiego co ciężkie i przyjdzie nam do głowyGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Samochód który planujemy zakupić pochodzi z Włoch i pojawia się kilka pytań.
Czy na Śląsku jest jakiś serwis specjalizujący się w Fordzie Transicie?

Poniżej lista dolegliwości. Chcielibyśmy wszystko poreperować zanim auto ruszy do roboty:

1) Duży luz na wale napędowym. Przynajmniej na pół obrotu. Przy zmianie biegów, jak doda się gazu słychać w kabinie jak wał się tłucze
2) Wycieki ze skrzyni biegów, osłon przegubów, pompy wspomagania itd.
3) Kontrolka sygnalizująca chyba obecność wody w paliwie (pomarańczowy dystrybutor z kropelkami wody)
4) Stłuczona przednia szyba

Punkt 4 to oczywiście najmniejszy problem. Najgorzej z tym luzem na wale. W serwisie Forda powiedzieli mi, że oni mogą tylko wymienić cały wał za 4 500 złGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Czy dostanę jakiś zamiennik czy szukać kogoś, kto może spróbować naprawić istniejący wał?
Chciałbym oddać auto w ręce kogoś kto ma o takich autach jakieś pojęcie.

Ostatnio edytowane przez kenfollet ; 08-11-2012 o 11:16
kenfollet jest offline   Odpowiedź z Cytatem