Cytat:
1) Duży luz na wale napędowym. Przynajmniej na pół obrotu. Przy zmianie biegów, jak doda się gazu słychać w kabinie jak wał się tłucze
|
Gdyby był zwalony wał, to by wibrował podczas jazdy. Najczęściej taki luz jest na dyfrze. Tym nie mniej najlepiej podjechać do specjalistycznej firmy od wałów, która sprawdzi gdzie jest luz.
Jeżeli będzie na dyfrze, to jest to duży problem, ustawienie wałka atakującego i talerza to jest robota dla kumatego mechanika. Luz może być też na satelitach i na półosiach.
W Radomiu jest dobry warsztat Bratford, w Warszawie Auto-Waś. Na Śląsku nie wiem...
Cytat:
2) Wycieki ze skrzyni biegów, osłon przegubów, pompy wspomagania itd.
|
Wątpię w wycieki ze skrzyni, jeżeli wyciek jest na łączeniu z silnikiem, to prawie na pewno jest z silnika na wale pod kołem zamachowym. O jakich osłonach przegubów mówisz? Jeżeli wyciek jest na wałku pompy serwa, to najlepiej kupić dobrą używke i wymienić całą pompę.
Cytat:
3) Kontrolka sygnalizująca chyba obecność wody w paliwie
|
Trzeba spuścić nieco paliwa z wodą z filtra. Z tym, że (chyba) taka ikonka wyświetla się na ekranie w modelach po 2006 roku, we wcześniejszych chyba nie - ale mogę się mylić...