View Single Post
Stary 08-11-2012, 19:20   #13
Sebastian_Mk1
ford::beginner

Imię: Sebastian
Model: Focus
Silnik: 1,8 TDCI
Rocznik: 2002
Domyślnie Odp: 115KM - kontrolka świec żarowych i auto traci moc, szarpie

No dobra dzisiaj wymieniłem sam sobie filtr paliwa , gdzie zaoszczędziłem trochę kaski Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. , otworzyłem stary filtr , gdzie przejechałem po nim magnezem i zauważyłem opiłki metalu , pytanie skąd te opiłki ? czy z baku ? czy z pompy wtryskowej ? .

A powiedzcie jak to jest z tymi sterownikami pompy wtryskowej w TDCI ? da się je wyjąć tak normalnie i dać do diagnozy czy jest uszkodzony ? , bo mam taką możliwość w swoim mieście , ale tylko bez imobilaisera a nie wiem czy mój focus ma to podłączone pod pompę.

2 sprawę poruszę , bo chce dać wtryski które były regenerowane , do sprawdzenia przy mnie w tej samej firmie czy są dobrze wykonane , bo coś mi z nimi nie gra... na komputerze pokazuje np na 2 wtrysku na obrotach normalnych 900 rpm liczbe 800 (bodajże jest to ciśnienie czy coś takiego) , ale jak juz doda sie gazu to ten wtrysk nadal ma 800 a inne wtryski maja powyżej 1000 , a dwa wtryski mają na minusie ... coś tu jest nie tak ?
Sebastian_Mk1 jest offline   Odpowiedź z Cytatem