Temat: [C-MAX 2007-2010] rozladowuje sie akumulator
View Single Post
Stary 09-11-2012, 08:52   #7
bednarpb
ford::average

Model: Focus C-Max + S-Max
Silnik: 1.6 TDCI 109 KM + 2.0 TDCi 163 KM
Rocznik: 2005 + 2011
Domyślnie Odp: rozladowuje sie akumulator

Cytat:
Napisał Guliwer01 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
No i sprawdziłem.
Pierwsze pomiary po otworzeniu maski to 10-15 mA.
Następny pomiar po otwarciu i zamknięciu drzwi to 860 mA. Świeciły się: wyświetlacz kompa, radia i lampki diodowe (oświetlenie nóg kier. i pas.).
Nie wiem jak długo się utrzymuje taki pobór prądu bo nie miałem czasu czekać.
Odłączałeś między czasie aku. od instalacji sam.? Masz alarm?
nie mam alarmu

nie odlaczam aku od instalacji

wczoraj mierzylem uplyw bez bezpiecznika 80 - czyli bez oswietlenia wnetrza odziwo uplyw spadl do 0.200 A - (po godzinie)

musze chyba sprawdzic polaczenia oswietlenia auta - znajomy podpowiedzial ze moze gdzies dostala sie wilgoc i robi swoje

dzieki

Bump:
Cytat:
Napisał Paweł1 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jeśli jeżdzisz codziennie to raczej jest to wina akumulatora . Przy takim ładowaniu to powinno ci go doładowywać. Sprawdż aerometrem elektrolit w każdej celi. Możesz też wyciągnąć akumulator, podpiąć pod prostownik i sprawdzić czy nie gazuje elektrolit w którejś celi. Jeśli tak to reklamuj bo pewnie jeszcze ma gwarancję.
jak dojde kiedy i jak dlugo mam uplyw i akum bedzie dalej sie rozladowywal to bedzie reklamacja

pozdr
bednarpb jest offline   Odpowiedź z Cytatem