Cytat:
No dobra dzisiaj wymieniłem sam sobie filtr paliwa , gdzie zaoszczędziłem trochę kaski Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. , otworzyłem stary filtr , gdzie przejechałem po nim magnezem i zauważyłem opiłki metalu , pytanie skąd te opiłki ? czy z baku ? czy z pompy wtryskowej ? .
|
Nie ma możliwości aby opiłki z pompy dostały się do filtra paliwa. Oznacza to że masz zasyfiony cały układ paliwowy z bakiem włącznie. Opiłki mogły ci się tam dostać podczas jakieś naprawy blacharskiej albo z paliwem.
Cytat:
|
A powiedzcie jak to jest z tymi sterownikami pompy wtryskowej w TDCI ? da się je wyjąć tak normalnie i dać do diagnozy czy jest uszkodzony ? , bo mam taką możliwość w swoim mieście , ale tylko bez imobilaisera a nie wiem czy mój focus ma to podłączone pod pompę.
|
Jak chcesz już całkowicie stracić nadzieje na ten samochód to daj im pompę do regeneracji...Nic cię nauczyło to co naprawiałeś do tej pory? Chcesz jeszcze jeździć tym autem? Nie szkoda ci kasy?
Zapomnij o jakiś serwisach czy warsztatach naprawiających pompy wtryskowe. Jest kilka serwisów w Polsce w tym serwis Delphi w Polsce który zajmuje się tymi sprawami profesjonalnie. Zadzwoń zapytaj, wymontuj pompę i wtryski i pojedź do nich na sprawdzenie. Lokalnemu mechanikowi zleć płukanie całego układu paliwowego pod warunkiem że jesteś pewien że to zrobi dobrze.