Odp: nie chce rano odpalić
Zgadzam się z przedmówcą. To nie pomoże, jak chcesz mieć spokój to trzeba to zrobić porządnie.
1.8 TD jest prostym silnikiem, jest ich też dużo na allegro. Także remont w postaci odrestaurowania głowicy (planowanie i szlifowanie gniazd zaworów) oraz wymiana pierścieni powinny znacznie pomóc i nie będą też strasznie drogie. Trzeba też zwrócić uwagę na pompę wtryskową, bo mówisz że coś przy niej już było grzebane i być może że coś jest spartolone z połączeniami. Tylko pojedź do mechanika co się zna na rzeczy, proszę Cię nie do jakiegoś partacza, co Ci pompy nie wyreguluje bo masz zbyt niskie ciśnienie sprężania!!! Ja ci nie wyreguluję pompy, bo masz za mało powietrza w lewym tylnym kole! No i na koniec remontu trzeba wsadzić zaworki zwrotne i gruszkę ręczną do paliwa, o ile jeszcze tego nie ma.
A co do octavii, to myślisz że na nich nie cofią liczników i nie kupisz kolejnego szajsu? O ile też droższa będzie oktavka w stosunku do forda, bo to nie ta liga? To jest Polska, każde sprzedawane auto ma cofany licznik. Ja mówiłem, że w mk2 mam cofany licznik i to auto ma na oko przejechane 400 tys, ale wszystko gra. Wyobraź sobie ile Twoje zrobiło... Przynajmniej 500 tys, więc nie ma co się dziwić.
Ostatnio edytowane przez peterpz ; 09-11-2012 o 17:24
|