View Single Post
Stary 09-11-2012, 19:57   #1
pablo2233
ford::beginner

Imię: Paweł
Model: Ford Focus
Silnik: 2.0 tdci 136KM
Rocznik: 2005
Domyślnie 2.0 tdci 136KM. Nagle na desce zapalaja sie wszystkie kontrolki

Witam. Od dwóch dni mam problem z moim focusem, mianowicie nagle podczas jazdy zapaliły mi się praktycznie wszystkie kontrolki na desce rozdzielczej, pedał gazu przestał reagować, wyświetlił się komunikat "usterka układu silnika" i "uszkodzony układ ESP". Gdy zgasiłem silnik, przy ponownej próbie uruchomienia silnika prawdopodobnie immobiliser blokował zapłon, ponieważ nawet rozrusznik nie reagował a kontrolka od immo. cały czas szybko mrugała. Myślałem, że padł aku wiec podładowałem go, ale niestety nic to nie dało. Po kilkunastu godzinach samochód odpalił jak gdyby nigdy nic. Nic poza ładowaniem akumulatora nie robiłem. Następnego dnia sytuacja powtórzyła się. Tym razem jednak nie zgasiłem silnika i po chwili, pedał gazu zaczął reagowac, ale komunikaty o błedach cały czas sie wyswietlaly i doszedł jeszcze komunikat ,,zmniejszone przyspieszenie,, W takim stanie dojechalem do domu, Gdy zgasilem auto i ponownie je odpaliłem, błedów juz nie było. Co może byc powodem tych dziwnych zachowań mojej foki? Moze ktos spotkał sie już z czymś takim? Moze to regulator napięcia? Strach gdzieś dalej jechać, bo nie wiadomo kiedy znowu zwariuje :/

Ostatnio edytowane przez pablo2233 ; 09-11-2012 o 20:00
pablo2233 jest offline   Odpowiedź z Cytatem