Temat: [Mondeo 2007-2014] Wymiana akumulatora
View Single Post
Stary 11-11-2012, 13:56   #49
meteorite
ford::amateur

Model: MKIV
Silnik: 2.0 TDI
Rocznik: 2010
Domyślnie Odp: Wymiana akumulatora

Witam
Dziś rano otwieram auto (jeszcze się dało) - i przy próbie odpalenia zdziwko... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Komputer się nie "zaświecił" - seria mrygnięć na podświetlanych przyciskach na desce rozdzielczej i cisza - zero reakcji silnika. Jako że już kilka razy pojawiał się w trakcie eksploatacji samochodu komunikat "Akumulator rozładowany" (2 letnie auto! Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ) np. przy słuchaniu radia na postoju - pomyślałem, ze pewnie jakiś felerny akumulator i wreszcie padł. Na nieszczęście wysiadając z auta - zamknąłem je. Teraz wogóle nie reaguje na pilota wiec nawet nie mogę go otworzyć, choćby w celu wyjęcia akumulatora - jest niedziela, święto na dodatek - jutro rano mam jechać z dzieciakiem do lekarza a auto stoi "martwe" pod domem. Teraz już tylko laweta i wizyta w ASO? Autko to mondeo titanium 2.0 tdci (2010r.) - z systemem start/stop.
meteorite jest offline   Odpowiedź z Cytatem