Odp: Ciężki rozruch, nierówna praca, drgania. 2.0 TDCI PSA
Przecież nie napisałem ze to musi być przyczyna....
problem opiłków w paliwie jest dość ściśle powiązany z EGR - nie chce się za bardzo rozpisywać - chodzi głownie o to, że poprzez zakłócenia pracy wtrysków przez opiłki powstaje smród niedopalonego paliwa, ponadto zadymienie spalin i nierównomierne obroty motoru. Kolejnym następstwem zakłóceń w spalaniu jest osadzanie się tłustych, niedopalonych spalin w (EGR) oraz innych elementach po stronie spalin jak filtr cząstek stałych, katalizator itd. Jest to wtórna usterka pierwotnej przyczyny, jakim jest normalnie syfiaste paliwo.
Ja akurat tak mam - dlatego wskazuje że może być. Ja nie jeżdżę na rozpuszczalniku. Staram się rozważnie wybierać stacje benzynowe. A jednak jednego razu musiałem trafić na trefne paliwo... mój pech.
Byłem w trzech serwisach - jeśli pokazywało błąd to tylko EGR - pompa w porządku - do dzisiaj jeżdżę na tej samej pompie, która pracuje - nie ma błędów.
A jednak opiłki w paliwie posiadam....
Naprawa tego nie jest tania - wymaga minimum czyszczenia całego układu paliwa łącznie z wtryskami, pompami, przewodami paliwa i bakiem. Wszystkiego przez co przepływa paliwo. W najgorszym przypadku wymiana wszystkiego na nowe. Dlatego jeżdżę aż padnie pompa wtedy tak czy siak trzeba robić.
Dlatego też zazdroszczę ludziom co jeżdżą na "nie polskim" paliwie. W Polsce człowiek nigdy nie jest do końca pewien co wlewa do baku.
Pytanie do 'mkaminski100' czy w naszych silnikach montowany jest jeden rodzaj(jednej firmy) pompy paliwa?
|