Cytat:
Zrób to za pomocą dodatkowego przekaźnika, podobnego jak ten który Ci już teraz dostarcza napięcie do świec. W ten sposób nie będziesz potrzebować niewiadomo jak mocnego przełącznika w kabinie, który byłby w stanie wytrzymać pobór prądu przez świece. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
No właśnie myślałem nad tym, bo jak zacząłem szukać przełączników, które wytrzymają 50A, to okazało się że są same jakieś kulfony do traktorów, a ja chciałbym zamontować jakiś zgrabny przycisk monostabilny.
Chociaż z drugiej strony nie wiem czy taniej i prościej nie będzie puścić grubsze kable i jakiś przełącznik od ciągnika, który gdzieś sprytnie zamontuję w jakimś niewidocznym miejscu.
Albo nawet kupić jakąś obudowę elektroniczną i w nią wmontować przełącznik, bo wówczas móglbym się pokusić o zamontowanie amperomierza, aby sprawdzać czy świeczki się już zagrzały. Całość ustrojstwa ukryłbym np. w schowku aby nie szpeciło i używał tego tylko zimą.