Jeśli chodzi o firmę TRW to ja również miałem cały komplet w Focusie właśnie tej firmy. Po kilku tysiącach kilometrów przednie tarcze lekko się zwichrowały - przy hamowaniu czuć było, że bardzo delikatnie trzęsła się cała buda. Wymieniłem je na inny komplet - firmy RH (niby jakoś gwarantowana przez TRW) i po kilku tysiącach znowu to samo. Dałem spokój i się po prostu pogodziłem z lekkim drganiem przy hamowaniu. A najlepsze jest to, że starałem się nie przeciążać początkowo układu hamulcowego i starać się hamować dość delikatnie, żeby wszystko ładnie się ułożyło, dotarło. I co
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. I nic
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Podczas rozmowy ze znajomym mechanikiem ten lekko się zdziwił, że tarcze TRW się pokrzywiły. Przyznał jednak, że bym się zdziwił jakich producentów części szły do zwrotu.
Także generalnie nie sprowadzałbym problemów z jakością do jednej firmy, bo w dzisiejszych czasach raczej każdemu się to może przytrafić.
A o polskich nacinanych i nawiercanych tarczach też słyszałem bardzo pozytywne opinie, które myślę, że przy najbliższej okazji zweryfikuję.