View Single Post
Stary 19-11-2012, 09:30   #228
gonzolodz
ford::amateur

Imię: Przemo
Model: Ford Focus MKII Kombi
Silnik: 1.6 90KM TDCI
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: Warsztaty w Łodzi

Cytat:
Napisał Rafał A.(antek) Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
kombinujecie. jaki no name filtr kupiłeś? ( jakiej firmy?) nie spotkałem sie zeby były jakies problemy , inna sprawa po co kupiles taki zamiast chocby filtrona, roznica w cenie pare zł pewnie.
Bardziej - sprawdz czy filtra nie wciaggneło gdzies, czy faktycznie nie zamókł, itd.
Jazde bez filtra odradzam, mimo iz jest mokrawo i mało kurzu, to jednak jak ktos ma szczescie to i cegla w drewnianym... jak ci wessie jakiegos liscia, patyka kamienia etc, to narobi bigosu.
Predzej - popatrz czy przy wymianie filtra nie odlaczyles jakiegos przewodu elektrycznego, czujnika ETC, ew jakiejs rurki podcisnienia. Moze cos przypadkiem spadło.

Filtr paliwa wymieniales sam? dobrze odpowietrzyłeś? koncowki na filtr dobrze zapięte? nie saczy sie gdzies paliwo? Korek spustu wody w filtrze dobrze dkokrecony?
Wiem, że kombinuje, ale od środy potrzebne mi bardzo auto. Filtr, który kupiłem to prawdziwy NoName kompletnie żadnych napisów(wiem głupia oszczędność, ale mam nauczke na przyszłość). Tak jak napisałem nie będe jeździł bez filtra. Dziś mam dostać na test Knechta LX1780/3 (notabene ciekawa rzecz Knecht przedtem sprzedawał te filtry pod symbolem LX1780 i masowo je wycofał. importer powiedział że ludzie mieli problemy z zapalaniem itp.) Filtr paliwa wymieniał mi mechanik u Zabrockiego na ul.Manewrowej i widziałem że był zalewany nie wiem jak się odpowietrza? ale auto odpalalem po wymianie i odpalilo na dotyk. Przewody wzrokowo sprawdzałem i nic nie widać żeby coś odłaczone. Także zrobie dzis test filtra i napewno podjade do kolego Rafala tak jak sie umowilem w srode okolo 12.
Dzieki za odpowiedzi
gonzolodz jest offline   Odpowiedź z Cytatem