Upiekło mi się
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Kupiłam samochód w sobotę, więc liczy się od niedzieli, ale to niedziela i coś tam i wyszło, że jest OK
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Mnóstwo papierków, mało pomocne wzory ale złożone.
Aczkolwiek początkowo odesłali mnie do okienka o zaleganiu, odsetkach czy czymś takim, bo musieliby odnotować. Ale pani gdzieś zadzwoniła, policzyła 2x na palcach
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. i powiedziała, że termin mam do dziś
Jeśli ktoś jeszcze ma, bądź będzie miał przed sobą wizytę w Skarbówce, podpowiadam, że
przy kupnie samochodu od osoby prywatnej, należy złożyć do Urz. Sk. deklarację PCC-3 (a jeśli jest jeszcze drugi współwłaściciel, to dodatkowo załącznik PCC-3A, pamiętając, że "3" wypełnia pierwsza osoba widniejąca na umowie, natomiast w "3A" widnieją obie osoby, najpierw pierwsza a potem druga osoba w umowie i ta druga się podpisuje na dole) - oczywiście w terminie 14 dni od daty kupna na umowie.
Deklaracje do złożenia można pobrać tutaj:
http://www.pit.pl/deklaracje_pcc_for...rawn_10011.php