View Single Post
Stary 19-11-2012, 19:10   #13
pablolinda
ford::advanced

Imię: Paweł
Model: MONDEO MK3
Silnik: TDCi 115KM
Rocznik: 2003
Domyślnie Odp: Czujnik ciśnienia paliwa na szynie CR

Witam. Czy kolega CristoffC uporała się z problemem klepania ?? Tez mam takie klepanie tylko trochę w innych warunkach to znaczy jak silnik się rozgrzeje i pojawia się powyżej 1200 obr. Dodam ze ja miałem robione wtryski wraz z kocówkami. Ponieważ miałem pewne problemy z regeneracją najpierw miałem bez oddawania swoich i na starych końcówkach dostałem ale pojawił się problem z nimi i w ramach gwarancji zregenerowano mi moje ale zażądałem też wymiany końcówek. Mechanik który wkładał mi je twierdzi ze nie można się już ich czepiąc ponieważ sprawdzał ich charakterystykę pod kopem i wszystkie maja taka sama i sam widziałem wykresy. Natomiast zastanawiające jest za wysokie ciśnieni na listwie bo aż wyszło poza skalę. I mechanik twierdzi że przyczyną właśnie tego klepania jest to za wysokie ciśnienie sugerując wymianę zaworu na pompie cr. Dziś jeden znajomy który też ma forda mówi zęby zacząć od najtańszej rzeczy tj. czujnika na szynie cr jemu wymiana na inny poprawiła jakość pracy silnika. Dodam że na tamtych wtryskach gdzie były wymienione tylko zaworki też pojawiało się takie klepanie.
pablolinda jest offline   Odpowiedź z Cytatem