View Single Post
Stary 19-11-2012, 19:46   #1
grzeskrk
ford::amateur

Model: Ford Fiesta 1.8 TDDI
Silnik: 1.8 TD
Rocznik: 2000
Domyślnie Jak domontować sterowanie centralnego zamka?

Witam
zakładam temat po długich poszukiwaniach na tym i innych formach tematów związanych ze zdalnym zamykaniem drzwi i centralnym zamkiem. mam fieste z centralnym zamkiem postanowiłem zamontować sterownik i zdalne otwieranie. Znalazłem kilka porad jak rozebrać drzwi podpiąć sie tam do kabli.... ale według mnie to głupie. Gdzieś powinien być moduł sterowania centralnym zamkiem i można podpiąć się tam. Tylko kto wie gdzie jest ten moduł w wersji MK5. Za schowkiem? jak w niektórych mondeo czy gdzieś w okolicy bezpieczników?
No chyba, ze można się podpiąć bezpośrednio do bezpieczników pod kierownicą, ale to (według mnie) nie wdaje się zbyt optymalnym rozwiązaniem.
Jeśli nikt nie wie, podrzućcie jakieś porady, w sobotę się tym pobawię i zamieszczę info na forum. Co i jak, jeśli rozwikłam zagadkę.

(taka ciekawostka, zdalne sterowanie montuje ponieważ kluczyk przestał otwierać drzwi od stron kierowcy. Co ciekawe zamek centralny działa, a co ciekawsze kiedy wypiąłem bezpieczniki odpowiedzialne za centralny zamek, centralny zamek nadal działał (bezpiecznik nr 8 i nr 11 z dostępnych w sieci schematów do fiesty), kto wie o co chodzi?)
grzeskrk jest offline   Odpowiedź z Cytatem