Witam!
Od 2 lat jezdze Focusem 2001r 1.6 benzyna. Autko kupilem z jednym tylko kluczem i to nie glownym lecz drugim tzw. zapasowym bez pilota. Problem jest typowy jak dla Focusa czyli nie dzialajace zamki mianowicie zamek od strony kierowcy nie otwiera drzwi (nie rygluje zadnych drzwi nawet tych gdzie znajduje sie zamek) natomiast zamyka tylko i wylacznie te od strony kierowcy. Pozostaje mi zamek od strony pasazera, ktory otwiera tylko i wylacznie te drzwi (takze by dostac sie do auta musze siegnac od wewnatrz do drzwi kierowcy i poprzez uchwyt odblokowac reszte drzwi) lub czasem jak mu sie zdarzy to otworzy wszystkie. Podobnie ma sie rzecz z zamkiem od bagaznika ktory otwieram przyciskiem przy kierownicy, bo kluczykiem nie da rady. Dobrze, ze stacyjka i bak sa jeszcze sprawne
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Myslalem nad wyrobieniem w Fordzie orginalnego kluczyka z kodem i pilotem do centralnego ale poniewaz zamki jak widzicie po opisie sa w oplakanym stanie wiec porzucilem ten pomysl. Druga opcja nad ktora sie zastanawiam to kupno kompletu uzywanych zamkow (drzwi, stacyjka, bak, bagaznik, pokrywa silnika) i sterownika zamka centralnego z kodowanym kluczykiem i pilotem, przeczyszczenie i oliwienie zamkow (profilaktycznie) i wymiana.
Moje pytanie i prosba zarazem jest taka, czy ktokolwiek z Was juz cos takiego robil i czy po montazu zamkow i sterownika centralnego zamka wszystko bedzie wspolgralo jak trzeba, czy musze jakos znowu zakodowac kluczyk? Mam schematy jak wymienic zamki (raz juz wymontowywalem zamki w drzwiach by je sprawdzic co jest grane), natomiast nie mam pojecia co do sterownika centralnego zamka. Czy ktos moze mi cos podpowiedziec w tej kwestii? Z gory dziekuje za pomoc
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.