Nie pisałem nic, ponieważ dopiero wczoraj odebrałem samochód po naprawie trochę zeszło zanim znalazłem wg mnie ogarnięty warsztat
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. do sedna: wyciek oleju, który pojawiał się w tym miejscu brał się z koła pasowego, bądź też paska na który dostawał się olej poprzez nieszczelny Zimering (ja tak to rozumiem). Po prostu olej, który dostawał się na pasek chlapał na wszystkie możliwe strony i przy okazji obrywał też EGR. Zimering wymieniony, wszystkie koła na osprzęcie oprócz tego największego i napinacz paska wraz z paskiem. Póki co wycieku nie widać w tym samym miejscu, bo silnik został wymyty - pojeżdżę to zobaczę czy znowu się tam nie zbiera. Przy okazji tej awarii w między czasie pojawiła się też nierówna praca silnika i ogromna chmura dymu za mną podczas jazdy spowodowana lejącym wtryskiem (3 były już kiedyś naprawiane i teraz przyszedł czas na ten ostatni). Koszt naprawy razem z wtryskiem 1650 zł..