Temat: [Mondeo 2000-2007] Przekłamanie na wskaźniku poziomu paliwa
View Single Post
Stary 25-11-2012, 21:24   #22
Juzek
ford::expert

Imię: Łukasz
Model: Mondeo Mk4 Kombi Tit S, Fiesta Mk7
Silnik: 2.5T, 1.4
Rocznik: 2009, 2009
Domyślnie Odp: Ustawienie zapalania rezerwy

Mondeo nie takie złe, ale jak o każde auto trza dbać Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

GEM to jest tzw. moduł komfortu albo sterownik wyposażenia. Znajduje się za schowkiem pasażera.

sam mam przedlifta, kupiłem GEMA za 50 zł, włożyłem i wsio działa jak należy a dodatkowo mam jeszcze komfortowe kierunkowskazy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Bump:
Cytat:
Napisał Deryll Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Kolega z 3.0 V6 pisze że przy 12l w zbiorniku zapala mu się rezerwa... to rzecz jasna że komp wylicza zasięg przy średnim zużyciu paliwa, u jednego 6 a u drugiego 12l na 100/h.
tak, tak... podałem to jako przykład, że przekłamania mogą być na relacji wtryskiwacz - VSS - pływak

Bump: a najtańsze rozwiązanie jakie możesz zrobić to odłącz aku na noc, niech się wsio zresetuje i sprawdź czy pomogło
Juzek jest offline   Odpowiedź z Cytatem