Temat: [Mondeo 2000-2007] Wymiana pompy ABS z ESP - jaki numer?
View Single Post
Stary 27-11-2012, 12:13   #10
sawekfan
ford::average

Imię: Andrzej
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDCI 130KM
Rocznik: 2006
Domyślnie Odp: Wymiana pompy ABS z ESP - jaki numer?

Ceny pompy od 250 zł do 500 zł więc tragedii nie ma, zwłaszcza, ze za sam zacisk regenerowany zapłaciłem 300. Najgorsze jest to, że trzeba pompę programować więc dodatkowo pewnie 2 stówki pójdą a jak się okaże, że problem nie ustąpił no to nie mam pomysłu. W takiej sytuacji przy zmianie z powrotem na moją pompę musiałbym ją również programować czy wtedy wystarczy tylko wpiąć i będzie działać? Bo jeśli wymiana pompy by nic nie dała to tyle dobrego, że wtedy bym mógł ją oddać ale jeśli mam znowu programować moją "starą" pompę to w sumie mija się to z celem i lepiej próbować sprzedać moją.

W którymś poście pisałeś właśnie, że końcówka AA od BA różni sie tym, że AA jest pierwszą wersją a BA kolejną i powinny pasować zamiennie. Tylko AA są dostępne z używek więc zbytnio wyjścia nie mam bo cena w ASO zabija a pewności nie mam, ze na 100% to pompa. Zastanawia mnie to, że nagle tak by się rozjechała pompa.