Cytat:
|
Ta pompa jest tylko pompą ABS, nie posiada układu ESP i była montowana od 08.2004 roku.
|
Czyli kolejny sprzedawca, który nie wie co sprzedaje. Tak samo było z zaciskiem na tył. Miał być lewy tył, kombi model po lifcie, diesel a nie dość, ze przyszedł prawy to jeszcze całkiem inny bo trochę większy więc albo przed liftem albo od st220 o ile tam były większe tarcze z tyłu.
Wracając jednak do tematu to przycisnąłem mechanika aby raz jeszcze sprawdził wszystkie czujniki, kabelki, duperelki bo to co pokazuje komputer to jedno ale to co się zobaczy to drugie. No i odnalazł problem. Jakiś czas temu miałem wymieniane prawe łożysko z przodu. Od tego momentu właśnie co jakis czas ABS lubił sobie pobrzękiwać przy lekkim hamowaniu ale bardzo sporadycznie aż w końcu doszło do tego co opisałem wcześniej. Okazało się, że albo łożysko nie zostało do końca wprasowane (bardziej prawdopodobne) albo się zsunęło (mniej prawdopodobne). Z racji tego, zę było niedociśnięte to pracowało i wystarczył ułamek milimetra przesunięcia aby system zaczął wariować. Niestety przesunięcie było niewystarczająco duże aby komputer wykrył to jako błąd ale wystarczająco duże aby zaczął się gubić. Po doprasowaniu łożyska problem sie rozwiązał. Warto cisnąć mechaników do końca bo jak widać nie trzeba wymieniać odrazu silnika jeśli coś stuka pod maską
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Takie małe porównanie ;P
Dziękuję wszystkim za pomoc
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.